19/02/2010

До другарите од 6то!


Оставајте коментари со ваши прашања и одговори на тема компјутерски презентации!

18 comments:

 1. Со која техника се креира интерактивна компјутерска презентација?

  ReplyDelete
 2. со хиперлинкови

  ReplyDelete
 3. Фала настаничке!!!

  ReplyDelete
 4. Што е тоа шема на слајд!!!???

  ReplyDelete
 5. Што е тоа анимациска шема?

  ReplyDelete
 6. Што може да се прави со постоечка хиперврска во презентација?

  ReplyDelete
 7. Што може да се прави со постоечка хиперврска во презентација?

  Која е разликата меѓу хиперврски во текстуален документ и во презентација?

  Кои различни погледи на презентацијата може да се користат?

  Што е тоа шема на слајд?

  Што е тоа анимациска шема?

  ReplyDelete
 8. Другари, па нели ги одговаравме прашањата во школо??!!
  Ај вака што е шема за "искачање у град"?
  Шема е план, распоред, готова работа за нешто.... ви текна што е анимациска шема и шема на слајд???
  Постоечка хиперврска може на пример да се избрише, па да се .....ви текна?
  Сетете се што е bookmark - означено место - па ќе ви текне што е разликата меѓу хиперврска во текстуален документ и презентација!
  Отворете го power point и видете што има во долниот лев агол -3 различни погледи на презентација

  Во секој случај многу ми е мило што сакате да научите! се надевам ви помонав! Поздрав, се гледаме утре во училиште

  ReplyDelete
 9. Фала наставничке нешто свативме а за нешто ќе се потрудиме или ќе научиме од учебник!!!

  ReplyDelete
 10. Шема на слајд е готов план за типовите на објектите кои може да се постават на слајдот и за нивниот распоред на слајдот.

  Анимациска шема се однапред дефинирани видови анимации кои автоматски се доделуваат на текстот поставен на слајдот (на насловот и на текстот по насловот)

  ReplyDelete
 11. Фала!!!

  ReplyDelete
 12. Која е разликата меѓу хиперврски во текстуален документ и во презентација?

  ReplyDelete
 13. Разликата е во тоа што во текстуален документ мораме а направиме првин букмарк а во презентација не мораме и хиперлинкот не води до некој слајд!

  ReplyDelete
 14. Што е тоа анимациска шема?

  ReplyDelete
 15. SekojaVi cest so vakva dobra nastavnicka!!
  Pozdrav nast. Jakim

  ReplyDelete
 16. фала Јаким! Ни едостасуваш!Поздрав и за тебе!

  ReplyDelete
 17. Дали во интерактивна презентација треба да има автоматски премин на слајдовите со хиперврски.Зошто?

  ReplyDelete
 18. Добра страница.. Само едно прашање... Јас сум ученик во Рајко Жинзифов 8 одд и сакам да прашам дали може да се остави сопствен пост а не само коментари... Ја видов презентацијата на наставничката Убавка која ми рече дека може но не ја најдов таа опција.. Дали тоа треба да оди преку Вас првин?
  Благодарам однапред.
  -Филип Симоновски

  ReplyDelete

Внеси го својот коментар!