05/12/2017

ПАРАМЕТРИ НА СТРАНИЦА во текстуален документ

ПАРАМЕТРИ НА СТРАНИЦА

1.Ориентација на страница:
- вертикална (портрет)
- хорионтална (пејсаж или лендскејп)

2. Големина (формат) на страница:
А4, А5, А3, В3, В2,...

3. Маргини
-         Белите површини горе, доле, лево и десно на страницата
-         Големината на маргините ја избира корисникот.
-         Маргините може да се разликуваат меѓу себе или да бидат исти

4, Наредба за бирање на параметрите на страница

File Page Setup

No comments:

Post a Comment

Внеси го својот коментар!