16/02/2014

Безбедно и културно однесување на Интернет


Пример на правила за безбедно однесување на Интернет:
  1. Не оставај премногу лични податоци
  2. Не им верувај на непознатите со кои разговараш на Интернет
  3. Не се сите луѓе на Интернет искрени и добронамерни
  4. Не се сретнувај во “живо” со лица кои си ги запознал на Интернет
  5. Побарај помош од возрасните секогаш кога си вознемирен или незнаеш како да постапиш
  6. Не ги кажувај лозинките кои ги користиш на Интернет


Пример на правила за културно однесување на Интернет:
1.     Не се обидувај да дознаеш и да злоупотребуваш туѓи податоци
2.     Не се претставувај и не праќај пораки во туѓо име
3.     Не навредувај и не се заканувај

No comments:

Post a Comment

Внеси го својот коментар!