08/10/2009

Контролен тест за 5то одд.


Другарите 5то одделенци следната недела да се подготват за краток тест од 15 минути и десетина прашања!
Прашањата ќе бидат од Основни компјутерски поими, Компјутерска историја, Видови компјутери и Компјутерски систем (изглед и конфигурација на персоналниот компјутер)!
Прашањата и лекциите ги имате на блогот! Ако нешто не ви е јасно слободно прашајте - оставете коментар!
Прашањата ќе се одговараат со заокружување, со дополнување или со целосен одговор!
Оценките од тестот не се пишуваат во дневник, но ќе бидат регистрирани како помош и насока за понатамошната работа, активност и оценување на ученикот!

15 comments:

 1. Ангела 5 в08/10/2009, 20:58

  Значи ќе треба компјутерските столчиња да ги згрееме =)

  ReplyDelete
 2. Поздрав

  ReplyDelete
 3. наташа 5а09/10/2009, 16:23

  ке треба да учиме

  ReplyDelete
 4. a prasanjata kade da gi vezbame?

  ReplyDelete
 5. Ne gi macete decata uste od 5-to odd so testovi po informatika

  ReplyDelete
 6. Kaj da gi najdeme prasanjata na koj blog :D

  ReplyDelete
 7. Ангела13/10/2009, 15:06

  Наставничке ги има ли некаде прашањата за тестот... ??? Поззз

  ReplyDelete
 8. nastavnicke ke ni gi stavite li, prasanjata za testot za da znaeme sto da ucime?posto vie ste stavile poveke prasanja.

  ReplyDelete
 9. nastavnicke ne e fer sto vaka na decata uste od 5odd. gi macite so test.toa e mnogu kako ke zapamtat

  ReplyDelete
 10. DALI KE IMA PRASANJA ZA PODATOK I INFORMACIJA?

  ReplyDelete
 11. dali ke ima prasanja za sto e softver sto hardver...

  ReplyDelete
 12. pa nastavni4ke pisuvajte

  ReplyDelete
 13. ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????//

  ReplyDelete
 14. Ви благодарам на сите за коментарите! Простете ми што не ви одговорив ама деновиве бев многу зафатена после работа, затоа што син ми имаше температура, настинки, вирози! На повеќето прашања веќе го добивте одговорот затоа што тестот помина! Мислам дека да се учи не исто што и да се мачи некого! Оној што учи знае, а оној што знае е поискусен, попаметен! Знаењто треба да се проверува, тоа е дел од работата на наставникот!

  ReplyDelete

Внеси го својот коментар!